vineri, 15 martie 2013

Vedere fara ochelari - Operatia LASIK

Ce este operatia LASIK si cum ne ajuta sa avem o vedere fara ochelari?


fara ochelari
Există mai multe tipuri de operaţii LASIK care au ca scop revenirea ochilor la vederea fara ochelari

Datorita evolutiei tehnologiei, procedurile LASIK tradiţionale au rămas în urmă, fiind inlocuite de ceea ce acum se numeşte procedura LASIK avansată, premium sau personalizată.
Daca in cazul procedurilor LASIK tradiţionale chirurgul acţiona pe baza unei prescripţii pentru vedere, fapt ce inseamna ca ochii dumeavoastra erau tratati in acelaşi fel ca si alţi ochi cu probleme de vedere, în cazul procedurii LASIK personalizate (de exemplu Corecţia cu laser a vederii OptiLasik), noile tehnici şi dispozitive le permit chirurgilor să traseze o hartă a elementelor specifice ochilor dumneavoastră cu scopul de a obtine cele mai bune rezultate.
Care este scopul operatiei LASIK?
Corecţia cu laser a vederii OptiLASIK®  are ca scop readucerea vederii la starea initiala, adica aceea fara ochelari, prin utilizarea unei tehnologii avansate de diagnosticare, si anume crearea unei harti personalizate a propriilor ochi, incluzand toate particularitatile lor, harta in care se pot observa usor caracteristicile unice ale ochilor.
Avand aceasta harta ca ghid, chirurgul poate aplica mai bine si mai detaliat procedura dumneavoastră LASIK, astfel incat vederea dumneavoastra sa fie fara ochelari sau alte probleme oculare.
Ochii dumneavoastră sunt unici, tocmai de accea merita o atentie pe masura unicitatii lor.
Cum pot sti daca sunt candidatul potrivit pentru procedura de corecţie a vederii LASIK?
Corectia vederii cu laser a devenit o procedura recunoscuta mondial, schimband in bine vietile a milioane de oameni, totusi, acest lucru nu o face potrivita pentru orice persoana, astfel incat nu toti oamenii pot avea o vedere fara ochelari.
Ce pasi trebuie urmati pentru a avea o vedere clara, fara ochelarii sau lentilele de alta data?
In primul rand, incepeti cu o consultatie la un medic specialist. Inainte de a vizita un chirurg, informati-va in prealabil si pregatiti o lista de intrebari pe care sa i le adresati, astfel incat sa nu va simtiti coplesiti de optiunile disponibile.
In al doilea rand, nu uitati sa verificati prescriptia primita de la medicul oftalmolog, fiind recomandat ca aceasta sa nu fie mai veche de un an. Daca vederea dumneavoastra inca se schimba, este sugerat sa mai asteptati.
E bine de stiut ca pentru a va putea da consimtamantul in cazul unei proceduri LASIK, trebuie sa aveti impliniti 18 ani, iar in unele cazuri, chiar 21.
In ultimul rand, este bine ca, impreuna cu medicul dumneavoastra, sa va revizuiti istoricul medical, tinand cont de medicatia curenta, -daca este cazul- deoarece poate afecta operatia.
Anumite probleme ale ochilor, precum o cornee subţire sau sindromul ochilor uscaţi, pot afecta opţiunile dumneavoastră chirurgicale iar acestea trebuie discutate.
Cum să vă pregătiţi pentru operaţia LASIK
Dupa ce ati luat hotararea de a va supune operatiei LASIK si ati ales, de asemenea, un medic competent, va urma o consultatie initiala, cu scopul de a discuta detaliile pre si post operatorii.
In aceasta etapa e recomandat sa va cunoasteti medicul personal si sa primiti raspunsuri avizate la intrebarile dumneavoastra.
Totodata, este ocazia de a afla la ce rezultate reale va puteti astepta in urma acestei operatii.
La fel ca in cazul oricarei alte operatii, se recomanda respectarea catorva instructiuni simple, ceea ce implica:
-  renuntarea la purtarea lentilelor de contact timp de doua pana la patru saptamani inaintea procedurii.
 Se impune respectarea acestei reguli intrucat lentilele pot modifica forma corneei. Este recomandat ca lentilele sa nu se poarte mult timp, astfel incat cornea sa revina la forma sa naturala.
-  pastrarea ochilor curati. La cererea medicului, se renunta la machiaj, utilizarea cremelor sau a parfumurilor timp de cel putin o zi inaintea procedurii.
Daca vrei ca vederea ta sa fie clara si sa nu mai depinda de ochelari, dimpotriva, sa renunti definitiv la ei, fara a apela la o interventie LASIK, acceseaza:  www.renuntalaochelari.com



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu