marți, 12 martie 2013

Ochelari de vedere - Cum ii alegem?

Pentru a sti ce tip de ochelari sa alegem, mai intai vom vedea ce caracteristici au fiecare.

Ce tipuri de ochelari de vedere exista?


 Ochelari cu lentile de sticla (minerale) 

Lentilele minerale sunt cele mai des folosite datorita pretului redus, insa au dezavantajul ca in perioada imediat urmatoare, vor pierde teren in favoarea lentilelor fabricate din material plastic ( lentile organice ).


Lentilele de sticla (minerale) sunt  rezistente la stergere, nu necesita o intretinere deosebita , dar sunt fragile, se sparg usor, sunt grele, ceea ce face dificila alegerea ramei de ochelari - ne referim aici la ramele de ochelari ce au prinderea direct pe lentila  sau ramele pe fir .

Montarea acestui tip de lentila pe rama este dificila, iar rezistenta ramei in timp ar fi serios afectata. In general, putem opta pentru lentilele de sticla atunci cand dorim o pereche de ochelari de vedere la un pret scazut, iar dioptriile prescrise au valori mici ( pana la +/-2,00 dioptrii - valori pozitive  sau  -3,00 dioptrii - valori negative ). 

Ochelari de vedere cu lentilele de plastic (organice)

Sunt  indicati atat adultilor  cat si  copiilor (in special) care trebuie sa poarte ochelari. Au o rezistenta crescuta, nu se sparg , lentilele sunt usoare si se gasesc la un pret foarte accesibil. 

Deasemenea, este posibila montarea lor pe ori ce tip de rama de ochelari, dispun de o paleta larga de colorare in diferite procente si sa nu uitam de tratamentul de durificare, care face ca lentilele sa fie mult mai rezistente.

Straturile hidrofob , oleofob , antistatic, permit o intretinere mai usoara a lentilei datorita aderentei foarte reduse a apei, a substantelor uleioase, a particulelor de praf.

Lentilele se pot curata mult mai usor, iar in conditiile schimbarii temperaturii mediului, dezaburirea lentilei se face foarte rapid. Acest tratament are avantajul de a asigura purtatorilor un confort  deosebit .

Un alt avantaj al lentilelor de plastic (organice) este colorarea acestora in diferite nuante, inclusiv in degrade . 

Ce sunt ochelari de vedere cu lentile heliomate?

Exista ochelari de vedere cu lentile heliomate sau fotocromatice, se adapteaza automat la schimbarile de lumina - devin inchise, aproape ca si lentilele de soare la lumina soarelui si se deschid la culoare in medii inchise (incaperi , seara, etc ).

Sunt disponibile in doua culori : maro si gri .


O alta caracteristica importanta este ca se gasesc atat in varianta de sticla (minerale) cat si din plastic (organice). Se poate executa toata gama de lentile, indiferent de dioptria prescrisa - avand totusi si unele restrictii la valori foarte mari ale dioptriilor .

O noutate in domeniu o reprezinta noua generatie de lentile heliomate cu o inchidere si deschidere a culorii foarte rapida - Transition VI - recomandata in special persoanelor adulte cu o sensibilitate crescuta la lumina sau albul zapezii,  conducatorilor auto, sau persoanelor ce isi desfasoara activitatea in aer liber .

De ce sa alegem ochelari de vedere cu lentile heliomate?

Lentilele Transition VI fac parte din categoria celor mai noi lentile de ochelari aparute pe piata si apartin celei mai avansate clase de lentile fotocromatice. Acestea ofera toate calitatile lentilelor incolore la interior si, mai mult, un sistem de performanta marit, fiind unul dintre lucrurile care le diferentiaza.

 - Sunt la fel de clare la interior ca lentilele incolore, iar prin adaugarea tratamentului antireflex devin chiar mai clare decat lentilele incolore simple .
- Sunt mai inchise afara decat lentilele Transition V la orice temperatura.
- Sunt mai inchise afara decat lentilele Transition V la temperaturi ridicate.
- Ofera blocare 100 % a radiatilor UVA si UVB.
- Ofera protectie UV 400.
- Se activeaza si revin la starea incolora rapid.
- Recomandate atat copiilor  (varianta recomandata pentru acestia este policarbonat si Trivex, cele mai rezistente materiale la impact ), cat si adultilor

- Mareste confortul si elimina starile de oboseala prematura in cazul conducatorilor auto.



ochelari de vedere
Daca vrei sa vezi bine fara ochelari, iar vederea ta sa nu mai depinda vreodata de o pereche de ochelari, afla cum poti renunta definitiv la ochelari accesand:  www.renuntalaochelari.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu