vineri, 22 martie 2013

Sugestii tratament prezbitism

tratament prezbitism

Ce este si ce folosim ca tratament prezbitism?


Presbitismul este fenomenul de diminuare a puterii de acomodare a ochiului datorat îmbătrânirii.

Una din explicațiile cele mai frecvent oferite se referă la pierderea progresivă a elasticității  cristalinului o dată cu înaintarea în vârstă. 

La aceasta se adaugă, ca factor agravant, pierderea puterii de contractare și relaxare a mușchilor ciliari (mușchi ce controlează bombarea cristalinului).

Ce ar trebui sa stim despre prezbitism?

Prezbitismul nu este o boală ci o condiție care se întâmplă mai devreme sau mai tărziu cu oricine. 

Simptomele apar între 40 și 50 de ani. 

Pentru cei care văd bine la distanță, primele semne constau în dificultatea citirii literelor mărunte, în special când lumina este de slabă intensitate sau se manifestă prin fenomenul de obosire al ochilor după perioade de citit îndelungate.

Cum se manifesta?

Prezbitismul se manifestă prin pierderea calității vederii în două cazuri distincte: la distanță (miopia) și/sau la apropiere (hipermetropia).

Ce se recomanda ca tratament prezbitism?

Presbitismul nu poate fi tratat, dar pierderea abilității de focalizare a ochilor poate fi corectată printr-un tratament prezbitism ce implica  folosirea de lentile de corecție, fie sub forma ochelarilor ori a lentilelor de contact.

Dacă persoana în cauză suferă și de deficiențe de refractie, atunci tratament prezbitism consta in corecția ce se poate face folosind fie lentile bi- sau trifocale, fie lentile progresive.

Uneori, se foloseste ca tratament prezbitism simpla adăugare a unor lentile bifocale.

Pe măsura înaintării în vârstă, odată ce fenomenul prezbitismului se amplifică, tratament prezbitism consta in corecția vederii, adica în ajustarea continuă a lentilelor la noua situație.

După vârsta de 60 de ani, ochii pierd de obicei cea mai mare parte a elasticității lor.

Totuși, si in acest caz se poate folosi ca tratament prezbitism combinația corectă de lentile, pentru orice situație particulară.

De asemenea, există persoane care la orice vârstă au nevoie doar de ochelari de citit.

Unele persoane, care suferă de ambele condiții ale prezbitismului, preferă ca tratament prezbitism, lentile de contact care corectează miopia pentru un ochi și hipermetropia pentru celălalt.

Această metodă se numește "monoviziune." Principalul său impediment este diminuarea sensibilă, până la anulare, a senzației de spațialitate a vederii binoculare normale.

Există astăzi o întreagă gamă de microintervenții chirurgicale pe ochi ca si tratament prezbitism. 

Scopul acestora este revenirea la vederea normală, pentru persoanele care nu vor să folosească ochelari sau lentile de contact.

Afla mai multe sfaturi utile referitoare la prezbitism si cum te vindeca definitiv de el, fara interventii chirurgicale, accesand site-ul:   http://www.renuntalaochelari.com/despre-prezbitism-tratarea-naturala-a-prezbitismului.html




joi, 21 martie 2013

Definitie, diagnostic si tratament hipermetropie

Ce trebuie sa stim despre tratament hipermetropie?


Multi oameni stiu ca hipermetropia este o afecţiune a capacităţii de refracţie oculară specifică persoanelor vârstnice.

Această afecţiune nu cunoaşte forme grave de degenerescenţă, iar prescripţiile medicale sunt necostisitoare şi nu prezintă riscuri.

Asadar, cum definim hipermetropia?  

Hipermetropia este o afecţiune oftalmologică şi constă în incapacitatea de a focaliza obiectele din proximitate sau depărtare din cauza unor modificări apărute la nivelul corneei şi cristalinului (ex: aplatizarea corneei).

Corneea şi cristalinul (numite şi lentile oculare) oferă permeabilitatea razelor de lumină focalizate pe retină, care sunt mai departe trimise la encefal. 

Însă odată cu trecerea timpului claritatea şi rigoarea acestora se deteriorează, modificându-şi diametrele şi formele.

Ochiul îşi pierde capacitatea de acomodare, iar valoarea dioptriilor creşte. Astfel se instalează hipermetropia.

Mai clar fie spus, persoanele care suferă de hipermetropie  au vederea înceţoşată, pot focaliza clar obiectele aflate la depărtare, dar le plasează într-un plan mult mai apropiat decât sunt ele în realitate. 

Hipermetropia se manifestă prin dificultatea de a focaliza obiectele aflate în apropiere, deoarece razele se strâng după retină şi nu în retină aşa cum e normal. 

Cum aflam daca suferim de hipermetropie?

Hipermetropia, ca majoritatea afecţiunilor oftalmologice, poate fi diagnosticată prin intermediul testelor de rutină.

Acestea includ: anamneza (investigaţii verbale legate de istoria medicală a pacientului şi a familiei), testele vizuale care includ testarea acuităţii (prin care se poate depista afecţiunea şi în forma ei precoce), a câmpului vizual şi a refracţiei, oftalmoscopia (realizată cu ajutorul unui instrument cu lentile şi sursă de lumină) pentru examinarea componentelor corpului ocular.

Conform procedurii de confirmare a hipermetropiei, acomodarea se va dilata şi minimaliza prin introducerea unor substanţe cicloplegice în ochi sub formă de picături.

Pe lângă acestea, există şi o metodă de diagnosticare a hipermetropiei la copii, prin surprinderea unor imagini video.

Această metodă se numeşte fotoscreening şi nu necesită cooperarea copilului, care se dovedeşte de cele mai multe ori neastâmpărat mai ales în situaţiile de examinare medicală.

Ce recomandari primim pentru tratament hipermetropie?

Tratament hipermetropie nu este necesar în formele lui radicale (intervenţie chirurgicală), decât în cazurile severe ale afecţiunii. 

Prescripţiile uzuale pentru un tratament hipermetropie sunt lentilele de contact şi ochelarii, acestea fiind două opţiuni terapeutice eficiente şi necostisitoare.

Spre deosebire de ochelari, lentilele au capacitate de refracţie şi în centru şi la periferie.

O altă formă de tratament hipermetropie este intervenţia chirurgicală care constă în modificarea formei corneene sau în alungirea axului globului ocular, pentru a crea astfel condiţiile necesare permeabilităţii fasciculelor luminoase pe retină şi nu sub retină, aşa cum se întâmplă în cazul acestei afecţiuni.

Există mai multe metode chirurgicale de tratament hipermetropie, printre care:

Intervenţiile chirurgicale cu ajutorul laserului sunt cel mai frecvent utilizate ca tratament hipermetropie,însă implică o mult mai mare dificultate decât în cazul tratării miopiei, pentru că, spre deosebire de aceasta, eliminarea hipermetropiei presupune remodelarea corneei şi nu aplatizarea acesteia. 

Există trei procedee principale de intervenţie ca tratament hipermetropie cu ajutorul laserului:

 -  keratomielia, este utilizată pentru înmuierea punctului central al corneei în cazurile de hipermetropie uşoară şi temperată.

Vindecarea şi refacerea câmpului vizual sunt mult mai rapide;

 -  keratectomia fotoreactivă, acţionează prin înmuierea şi remodelarea corneei şi are un caracter similar keratomieliei şi aceleaşi implicaţii postoperatorii;

-  keratoplastia termică, acţionează prin scurtarea fibrelor de colagen din interiorul corneei cu ajutorul energiei calorice.

Această metodă de tratament al hipermetropiei poate favoriza apariţia astigmatismului.

Implantarea de lentile intraoculare cristaliniene implică pierderea capacităţii de acomodare, însă de cele mai multe ori este cea mai adecvată metodă de tratare a hipermetropiei în cazul persoanelor vârstnice.

Intervenţia chirurgicală este total proscrisă dacă pacientul prezintă şi alte afecţiuni asociate (glaucom, keratocon, diverse leziuni oculare etc.), dacă îşi administrează medicamente care pot încetini procesul de vindecare sau dacă sistemul imunitar al pacientului este slăbit. 



tratament hipermetropie
Afla mai multe detalii despre cum sa ai grija de ochii tai si despre poti scapa definitiv de hipermetropie, accesand: http://www.renuntalaochelari.com/despre-hipermetropie-tratarea-naturala-a-hipemetropiei.html

Astigmatism miopic - Cauze si tratament


Ce numim astigmatism miopic:


Afectiunea corneei in care puterea de refractie a ochiului nu este aceeasi in toate meridianele acestuia poarta denumirea de astigmatism miopic.

Aceasta inegaliatate face ca imaginea unui punct sa fie o suprafata.

In ochiul afectat de astigmatism miopic, lumina nu reuseste sa patrunda intr-un singur punct pe retina pentru a forma o imagine clara, in schimb apar mai multe puncte in spatele sau inaintea retinei.

Care sunt cauzele astigmatismului miopic:

Astigmatismul miopic este cauzat de o cornee care nu mai are forma initiala de sfera, ea avand in aceasta afectiune un meridian mai curbat decat meridianul perpendicular pe el. 
La ochiul normal meridianele au aceeasi linie de curbura.

Pentru a intelege mai bine aceasta afectiune, ne putem imagina ochiul ca un ceas.
Unul dintre meridiane este cel care uneste ora 12 cu ora 6, iar celalalt uneste ora 3 cu ora 9, acestea fiind meridianele principale ale ochiului.

Orice persoana prezinta un astigmatism miopic din nastere, fiziologic, de 0,50-0,75 dioptrii, pentru care nu se impune corectie optica, deoarece nu afecteaza vederea normala.

Aceasta forma de astigmatism este numit astigmatism congenital, care poate evolua pe durata vietii si atunci trebuie corectat.

Mai exista si astigmatismul dobandit, determinat de afectiuni corneene, cum ar fi: cicatrice ale corneei, pterigion sau interventii chirurgicale.

Ce simptome are o persoana ce sufera de astigmatism miopic:

O persoana care sufera de astigmatism miopic se plange de vedere incetosata, cefalee(durere de cap) accentuata de concentrarea vizuala, scaderea acuitatii vizuale,inclinarea sau rotatia capului.

Ca regula generala, imaginea formata pe retina unui ochi astigmic este incetosata, iar persoana respectiva acuza lipsa de claritate la vederea la distanta.

Ce forme de astigmatism exista:

Exista mai multe forme de astigmatism:

-astigmatismul miopic in care unul sau ambele meridiane ale ochiului sunt mioape (nu se acomodeaza la distanta)
-astigmatismul hipermetropic, in care unul sau ambele meridiane sunt hipermetropice (nu se acomodeaza la apropiere)
-astigmatismul mixt - unul dintre meridiane este miopic iar celalalt hipermetropic.

Cum se pune diagnosticul de astigmatism:

Diagnosticul astigmatismului se face de catre un medic oftalmolog.
Medicul utilizeaza un oftalmoscop (aparat folosit in oftalmologie) care prin intermediul unei lumini vizualizeaza retina, ce va avea o forma modificata din cauza astigmatismului.
In continuare urmeaza gasirea dioptriei necesare: pacientului i se pun diferite lentile in fata ochiului, aceasta alegand-o pe aceea cu care vede cel mai bine.

Ce tratament este sugerat in astigmatism:

Astigmatatismul miopic se trateaza cu ochelari, lentile de contact sau chirurgical.
In astigmatismul miopic si cel hipermetropic se folosesc lentilele convergente, respectiv divergente, pe cand in cel mixt se folosesc lentilele sfero-cilindrice.

Lentilele de contact moi se folosesc pentru astigmatismele mici, iar cele dure pot corecta astigmatisme grave.

Corectia chirurgicala a astigmatismului se face din motive medicale (astigmatisme grave congenitale sau dobandite) sau din motive estetice (subiectul nu doreste sa poarte ochelari).

Astigmatismul nu este o afectiune grava dar, daca nu este corectata la momentul adecvat, ea poate evolua determinand o degenerare insemnata a vederii.

astigmatism miopic
Daca vrei sa afli cum sa tratezi astigmatismul miopic in asa fel incat sa nu mai ai niciodata probleme de vedere, acceseaza: http://www.renuntalaochelari.com/despre-astigmatism-tratarea-naturala-a-astigmatismului.html


Miopie - Ce numim si cum tratam?


Ce este tulburarea denumita miopie?


Aceasta tulburare a vederii se manifesta printr-o viziune imperfecta si neclara la distanta, in ciuda efortului depus de persoana respectiva.

Daca o persoana nu distinge un semn aflat la o distanta de cativa metri, nu poate sa citeasca ce scrie pe un panou (iar altii oameni reusesc), nu recunoaste oamenii de pe strada aflati la cativa metri distanta, nu reuseste sa citeasca o carte la o distanta mai mare de 20 cm, atunci se confrunta cu miopie.

E bine de stiut ca, miopia  este de obicei o variatie a privirii normale si nu o boala.

Miopia este de obicei o conditie mostenita, astfel un copil are mari sanse de a fi miop daca unul sau ambii parinti sufera de miopie.

S-a crezut mult timp ca miopia este produsa de activitatile care implica folosirea pentru un timp indelungat a vederii de aproape, cum ar fi cititul sau vizionarea programelor de televiziune de la o distanta prea mica.

Studii recente au confirmat aceasta afirmatie, dovedind ca persoanele care lucreaza in posturi care implica cititul pentru perioade lungi de timp au miopie in stadii mai avansate decat alte persoane.

Ce ar trebui sa stim despre miopie?

Persoanele care au un grad inalt de miopie, conditie cunoscuta sub denumirea de miopie severa, au un risc crescut pentru dezlipirea de retina sau glaucom (cresterea tensiunii in interiorul globului ocular).

Motivele pentru aceasta evolutie a miopiei nu sunt cunoscute.

Miopia incepe sa se dezvolte de obicei in copilarie sau la inceputul adolescentei, intre 8 si 14 ani.

Majoritatea copiilor se nasc cu o usoara hipermetropie (dificultati in vederea la aproape) care este insa corectata de dezvoltarea normala a globului ocular in timpul copilariei.

Dar daca globul ocular creste mai mult decat este normal si lumina nu mai este focalizata direct pe retina ci in fata ei, copii devin miopi.

In timpul adolescentei, odata cu cresterea globului ocular, miopia poate aparea si se poate inrautati rapid. Adolescentii pot avea nevoie de o pereche noua de ochelari la fiecare 12 luni sau chiar mai des.

Avansarea miopiei se opreste de obicei in jurul varstei de 14-16 ani in cazul femeilor si la aproximativ 25 ani in cazul barbatilor.

Frecvent miopia se stabilizeaza intr-un stadiu usor sau moderat.

Dupa varsta de 40 ani, pacientii dezvolta frecvent prezbiopie (incapacitatea de a focaliza obiectele situate aproape).

In aceasta situatie este recomandata folosirea ochelarilor cu lentile bifocale sau a lentilelor de contact.

Cum se poate preveni aparitia miopiei?

Desi miopia este o afectiune care se trateaza usor, ea nu poate fi nici prevenita.

Adesea boala evolueaza uneori rapid pana in ultimii ani de adolescenta sau in jurul varstei de 20 de ani, cand de obicei se stabilizeaza.

Multa lume considera ca excesul unor activitati care implica vederea de aproape, asa cum sunt cititul sau   statul prea aproape de televizor cauzeaza miopie.

Pana de curand au fost putine dovezi in sprijinul acestei afirmatii, insa cercetari recente au concluzionat ca persoanele cu profesii ce implica cititul extensiv au un grad mai mare de miopie.

miopie

Daca vrei sa afli mai multe informatii referitoare la miopie si cum o poti trata definitiv, fara interventii chirurgicale, acceseaza:

luni, 18 martie 2013

Lentile de contact – Vederea mai clara?



Ce numim lentile de contact:


Lentilele de contact sunt dispozitive medicale, folosite în special pentru corecţia diverselor vicii de refracţie: miopie, hipermetropie, astigmatism, presbiţie.

Plasate pe cornee, aceste lentile de contact funcţionează ca element optic iniţial al ochiului.Elementele lor de refracţie se combină cu cele ale ochiului, având ca rezultat o vedere bună.

 De ce sa purtam lentile de contact:

a) Lentile de contact - maresc acuratetea vizuala

Câmp vizual normal, mult mărit faţă de cazul purtării ochelarilor

Vederea periferică nu este blocată, deoarece nu există ramă

Corecţia optică se realizează în orice direcţie a privirii , deoarece  lentila de contact  se mişcă odată cu globul ocular

Intotdeauna pupila este centrată în spatele centrului optic al lentilei sunt eliminate aberaţiile

Acuitate vizuală mai bună decât cu ochelari, în special la  dioptriile mari

b) Lentile de contact - au scop estetic si medical

Lentilele de contact sunt practic invizibile atunci când sunt purtate
Au un efect psihologic si estetic pozitiv.

Lentilele de contact sunt adesea utilizate pentru schimbarea sau nuanţarea culorii ochilor, cu sau fără corecţia erorilor de refracţie.

Anumite tipuri de lentile color sunt utilizate în aplicaţii mai degrabă medicale decât cosmetice, pentru a crea pupile sau iris artificiale .

c) Lentile de contact -  pot fi purtate la munca si in timpul liber

Multe profesii necesită acuitate vizuală foarte bună, iar lentilele de contact sunt cele mai adecvate pentru avantajele lor optice.

Fotografii, cei care lucrează la microscoape, telescoape sau alte asemenea instrumente, sunt eliberaţi de obstrucţia lentilelor aeriene sau a ramelor de ochelari .

Alte categorii cărora li se pretează lentilele: chirurgi, lucrători poştali, agenţi comerciali, sportivi.

De asemenea, avantajul cosmetic al lentilelor de contact este foarte valoros pentru cei implicaţi în publicitate , televiziune  sau pentru cei care pun în prim plan imaginea personală .

d) Lentile de contact - au rol de protectie

Lentilele de contact pot acţiona ca o barieră între mediu şi cornee.
Există cazuri în care lentilele au prevenit rănirea corneei de către obiecte proiectate sau fluide caustice.

În sport, lentilele elimină posibilitatea ruperii sau rănirii nasului de către rama de ochelari în cazul unui impact.

Comparativ cu ochelarii, lentilele de contact nu sunt afectate atunci când plouă, ninge sau în cazul condensului.

Lentilele înlătură alte inconveniente ale ochelarilor, cum ar fi: alunecarea de pe nas, presiunea asupra urechilor, nasului sau a temporalului.

De asemenea, lentilele color sunt mai practice faţă de ochelarii de soare în cazul unor activităţi fizice mai deosebite.

Desigur, lentilele de contact nu sunt lipsite de dezavantaje: manevrare, program de purtare, sistem de întreţinere şi controale regulate pe care trebuie sa le efectuam la medicul oftalmolog.

Insa e bine de stiut ca, buna îngrijire a lentilelor ajută la menţinerea sănătăţii oculare şi a confortului pe toată durata purtării acestora!

Pentru a te bucura pe deplin de lentilele tale de contact, acestea trebuie să fie în permanenţă curate şi confortabile.

Nu purta niciodată lentilele mai multe ore decât cele recomandate de specialistul tău oftalmolog.

Dacă, atunci când porţi sau manevrezi lentilele tale de contact, vei respecta regulile de întreţinere de mai jos, te vei bucura de o vedere clară, fără probleme.

Verifică-ţi ochii în fiecare zi.

Dacă vederea devine neclară, ai senzaţie de disconfort sau ochii sunt roşii, scoate lentilele de contact şi contactează imediat specialistul tău oftalmolog.

Cum sa purtam lentile de contact:

Medicul oftalmolog îţi va spune pentru câte ore pe zi să porţi lentilele de contact la început şi apoi cum să creşti treptat acest interval până ajungi la numărul maxim de ore de purtare.

Nu depăşi acest număr maxim de ore, chiar dacă simţi lentilele foarte confortabile.

Efectuează controale regulate la specialistul tău oftalmolog.

E bine să-ti verifici ochii în fiecare zi ca să te asiguri că vezi clar, că nu ai nici o senzaţie de disconfort, că ochii tăi sunt sănătoşi şi nu sunt roşii.

Dacă apare orice problemă sau simptom descris mai sus, scoate imediat lentilele de contact de pe ochi şi contactează specialistul tău oftalmolog.

Ce sa facem daca apar probleme cand purtam lentile de contact:

Exista posibilitatea ca atunci cand purtati lentile de contact, apar urmatoarele reactii:
• iritaţie oculară severă
• clipit rapid
• senzaţie de corp străin
lentile de contact
• lăcrimare

înseamnă că particule mici de praf sau impurităţi au ajuns sub lentile.

Scoateti imediat lentilele de pe ochi, curăţă-le şi clăteşte-le cu soluţie şi reaplică-le pe ochi.

Dacă senzaţia de iritaţie persistă sau dacă apar alte simptome severe sau neobişnuite, scoateti lentilele şi contactati imediat specialistul oftalmolog.

Ce trebuie sa fac cand manevrez lentile de contact:

Spalati-va pe mâini de fiecare dată înainte de a manevra lentilele de contact!

Respectati recomandările şi instrucţiunile medicului oftalmolog!

Utilizati de fiecare dată soluţie proaspătă pentru întreţinerea şi păstrarea lentilelor!

Utilizati recipiente special concepute pentru păstrarea lentilelor de contact!

Ce sa nu facem cand manevram lentile de contact:

- NU atingeti lentilele cu unghiile!

- NU diluati sau refolositi soluţia din recipient!

- NU clătiti lentilele sau recipientul cu apă de la robinet!

- NU împrumutati lentilele la / de la alte persoane!

- NU atingeti cu degetele, cu lentila sau cu orice alt obiect vârful flaconului de soluţie pentru intretinerea lentilelor de contact.

- Nu există niciun motiv pentru care să nu va machiati atunci când purtati lentile de contact.

Daca vreti sa renuntati la a purta lentile de contact sau ochelari definitiv, sau daca vreti sa aflati cum puteti sa va imbunatatiti vederea, accesati site-ul: www.renuntalaochelari.com



vineri, 15 martie 2013

Vedere fara ochelari - Operatia LASIK

Ce este operatia LASIK si cum ne ajuta sa avem o vedere fara ochelari?


fara ochelari
Există mai multe tipuri de operaţii LASIK care au ca scop revenirea ochilor la vederea fara ochelari

Datorita evolutiei tehnologiei, procedurile LASIK tradiţionale au rămas în urmă, fiind inlocuite de ceea ce acum se numeşte procedura LASIK avansată, premium sau personalizată.
Daca in cazul procedurilor LASIK tradiţionale chirurgul acţiona pe baza unei prescripţii pentru vedere, fapt ce inseamna ca ochii dumeavoastra erau tratati in acelaşi fel ca si alţi ochi cu probleme de vedere, în cazul procedurii LASIK personalizate (de exemplu Corecţia cu laser a vederii OptiLasik), noile tehnici şi dispozitive le permit chirurgilor să traseze o hartă a elementelor specifice ochilor dumneavoastră cu scopul de a obtine cele mai bune rezultate.
Care este scopul operatiei LASIK?
Corecţia cu laser a vederii OptiLASIK®  are ca scop readucerea vederii la starea initiala, adica aceea fara ochelari, prin utilizarea unei tehnologii avansate de diagnosticare, si anume crearea unei harti personalizate a propriilor ochi, incluzand toate particularitatile lor, harta in care se pot observa usor caracteristicile unice ale ochilor.
Avand aceasta harta ca ghid, chirurgul poate aplica mai bine si mai detaliat procedura dumneavoastră LASIK, astfel incat vederea dumneavoastra sa fie fara ochelari sau alte probleme oculare.
Ochii dumneavoastră sunt unici, tocmai de accea merita o atentie pe masura unicitatii lor.
Cum pot sti daca sunt candidatul potrivit pentru procedura de corecţie a vederii LASIK?
Corectia vederii cu laser a devenit o procedura recunoscuta mondial, schimband in bine vietile a milioane de oameni, totusi, acest lucru nu o face potrivita pentru orice persoana, astfel incat nu toti oamenii pot avea o vedere fara ochelari.
Ce pasi trebuie urmati pentru a avea o vedere clara, fara ochelarii sau lentilele de alta data?
In primul rand, incepeti cu o consultatie la un medic specialist. Inainte de a vizita un chirurg, informati-va in prealabil si pregatiti o lista de intrebari pe care sa i le adresati, astfel incat sa nu va simtiti coplesiti de optiunile disponibile.
In al doilea rand, nu uitati sa verificati prescriptia primita de la medicul oftalmolog, fiind recomandat ca aceasta sa nu fie mai veche de un an. Daca vederea dumneavoastra inca se schimba, este sugerat sa mai asteptati.
E bine de stiut ca pentru a va putea da consimtamantul in cazul unei proceduri LASIK, trebuie sa aveti impliniti 18 ani, iar in unele cazuri, chiar 21.
In ultimul rand, este bine ca, impreuna cu medicul dumneavoastra, sa va revizuiti istoricul medical, tinand cont de medicatia curenta, -daca este cazul- deoarece poate afecta operatia.
Anumite probleme ale ochilor, precum o cornee subţire sau sindromul ochilor uscaţi, pot afecta opţiunile dumneavoastră chirurgicale iar acestea trebuie discutate.
Cum să vă pregătiţi pentru operaţia LASIK
Dupa ce ati luat hotararea de a va supune operatiei LASIK si ati ales, de asemenea, un medic competent, va urma o consultatie initiala, cu scopul de a discuta detaliile pre si post operatorii.
In aceasta etapa e recomandat sa va cunoasteti medicul personal si sa primiti raspunsuri avizate la intrebarile dumneavoastra.
Totodata, este ocazia de a afla la ce rezultate reale va puteti astepta in urma acestei operatii.
La fel ca in cazul oricarei alte operatii, se recomanda respectarea catorva instructiuni simple, ceea ce implica:
-  renuntarea la purtarea lentilelor de contact timp de doua pana la patru saptamani inaintea procedurii.
 Se impune respectarea acestei reguli intrucat lentilele pot modifica forma corneei. Este recomandat ca lentilele sa nu se poarte mult timp, astfel incat cornea sa revina la forma sa naturala.
-  pastrarea ochilor curati. La cererea medicului, se renunta la machiaj, utilizarea cremelor sau a parfumurilor timp de cel putin o zi inaintea procedurii.
Daca vrei ca vederea ta sa fie clara si sa nu mai depinda de ochelari, dimpotriva, sa renunti definitiv la ei, fara a apela la o interventie LASIK, acceseaza:  www.renuntalaochelari.com



joi, 14 martie 2013

Ochelari Pinhole - Corectarea si vindecarea ochilor

Ce sunt ochelari Pinhole?


Ochelari Pinhole – sunt acei ochelari ce au o retea de gaurele si reprezinta un mijloc ieftin si comod pentru a va    

ajuta sa va corectati vederea slaba permanenta, daca sunt purtati pentru numai 15 minute pe zi. 

Un alt beneficiu este ca purtarea ochelarilor Pinhole reduce ritmul cardiac, durerile de cap si tensiunea.

Cum sa va intariti ochii?

Multi experti în sanatate stiu ca organismul are puterea lui de vindecare si revigorare, astfel incat se pot reface multe din afectiunile degenerative. 

Prin urmare, daca organul nu a fost deteriorat iremediabil, organismul are abilitatea de a opri deteriorarea si a remedia afectiunea intr-o anumira masura

 Atunci când oferim conditii adecvate organismului nostru, el poate face adevarate minuni. Acest lucru se aplica si in cazul vedereii noastre. Tocmai de aceea, se recomanda purtarea genului de ochelari Pinhole.

Ochelarii tip ochelari Pinhole va pot ajuta sa va refaceti într-un scurt timp vederea. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, trebuie sa urmati programul pas cu pas.

Lucrul cel mai important pe care trebuie sa il retineti este ca dvs. veti sesiza ameliorarea vederii în doar câteva minute dupa ce veti începe sa purtati ochelarii Pinhole.

Lentilele acestor ochelari Pinhole (cunoscuti de asemenea ca stenopeici) nu sunt facute din material opac. Ele au rânduri de mici gauri dispuse egal pe lentile, iar aceste gaurele au efectul de a reduce gradul  de dispersie a razelor, care vin din orice punct al obiectului privit.

În mod normal, toata deschiderea pupilei lasa sa treaca lumina.Convergenta improprie a razelor care intra în ochi produce erorile de refractie, cum ar fi miopia, hipermetropia, presbitismul si astigmatismul.

ochelari Pinhole
Acesti ochelari Pinhole pot aduce o vedere mai clara pentru toate aceste afectiuni. Prin blocarea razelor periferice, lasa sa intre în ochi numai razele care trec prin portiunea de centru a pupilei, orice eroare de refractie în cristalin, sau cornee, este mult diminuata.

Cum lucreaza ochelarii Pinhole?

Când priviti un obiect neclar, creierul dvs. deplaseaza focarul ochiului înainte si înapoi, pâna se obtine o crestere a contrastului.

Daca nu se obtine nici o crestere a contrastului, lasa obiectul nefocalizat. În timpul acestui proces, muschii oculari sunt mai folositi, iar acest exercitiu regulat, sustine procesul de focalizare.

Astfel, acesti ochelari Pinhole au o adâncime infinita a focarului, incat, chiar daca ochiul nu este focalizat corect, obiectele vor apare ca si cum ar fi în focar.

Foarte important este ca ei elimina împrastierea luminii pe retina, ameliorând vederea.

Faceti acest exercitiu:

Priviti printr-o mica deschidere si veti vedea ce înseamna aceasta.Când priviti, imaginile neclare devin bine conturate.

Aceasta pentru ca proportia de raze periferice (care produc neclaritatea) este redusa cu proportia de gaurele multiple si veti avea o vedere clara, fara dificultate de concentrare printr-o singura deschidere.

Folosirea cu regularitate a acestor ochelari ajuta la exersarea muschilor oculari si astfel, ajuta ochii sa se relaxeze la sfârsitul unei zile obositoare,deveniind foarte folositori.

Tipul de ochelari Pinhole sunt, deasemenea, recomandati persoanelor care petrec mult timp în fata monitorului sau a televizorului. Acestia ajuta la exersarea muschilor oculari asa cum o realizeaza si alte forme de exersare.

Care este cheia succesului? Exercitiul muschilor oculari.

Când exersam muschii, ei devin mai puternici si mai flexibili.

Când exersam muschii oculari, mai mult sânge va aduce materii nutritive si oxigen, iar ca rezultat, va iriga  mai mult zona ochilor. Aceasta va hrani celulele si va aduce material hranitor pentru ca celulele sa fie mentinute într-o stare de sanatate.

Totusi, cea mai mare parte a activitatii sau exercitiilor sunt cu o singura dimensiune, la stânga sau la dreapta, jos si sus si circulare. Aceste miscari nu sunt suficiente pentru a antrena muschii si a regla focalizarea ochilor.

Solutia sunt tipul de ochelari Pinhole, care pot ameliora aceasta situatie. Ca o camera cu autofocalizare, cu ochelari Pinhole, muschii dvs. oculari se vor misca pentru a focaliza ochii dvs. Nu va trebui sa faceti nici un efort.

Functia reflexa a muschilor oculari permite focalizarea automata. Folosind ochelari Pinhole cu regularitate, vom obtine o fortificare si o flexibilitate mai mare a muschilor oculari, care, in timp, se va transforma într–o situatie permanenta.

Cum se poate imbunatati vederea purtand ochelari Pinhole?

Cauza majora a faptului ca nu mai vedem la distanta, asa cum întâmpla la înaintarea în vârsta, este slabirea muschilor oculari, care controleaza cristalinul ochiului.

Privind prin reteaua de gaurele a ochelarilor se forteaza muschii oculari prin exercitiu. Numai 15- 20 de minute pe zi, sunt suficiente pentru o ameliorare notabila, în câteva saptamâni.

Exersati ochii în timp ce cititi sau priviti la TV.

Hipermetropii (cei care nu vad bine de aproape), pot face acest exercitiu privind de aproape, de exemplu, citind.

Miopii (cei care nu vad bine la distanta), vor face exercitiul, privind la distanta, de exemplu uitandu-se la TV.

Daca vrei sa iti cumperi o pereche de ochelari Pinhole, viziteaza linkul urmator: 
http://www.renuntalaochelari.com/pinholes-ochelari-cu-gauri.html



miercuri, 13 martie 2013

Exercitii pentru imbunatatirea vederii

Despre exercitii pentru imbunatatirea vederii si alte sfaturi 


Dintre toate simturile cu care am fost inzestrati, ochiul este cel mai complex şi mai sensibil organ de simţ.

De multe ori la efort, supărări, căzături, accidente urmate de lovituri la cap, se constată că ochiul este afectat; se observă hematoame în jurul ochilor, pleoapelor umflate şi învineţite, iar uneori se produc chiar hemoragii şi hematoame la nivelul retinei.

Pentru prevenirea acestor probleme, se vor prezenta câteva exerciţii pentru îmbunătăţirea vederii care sunt la îndemâna oricui.

Există, desigur, numeroase medicamente şi metode terapeutice. Va vom prezenta insa câteva metode simple, dar foarte eficiente, pentru îmbunătăţirea vederii în cazul hematoamelor sau altor probleme de acest gen care afectează retina şi, implicit vederea.

Cum sa ne imbunatatim vederea?

a) Resorbţia hematomului de pe retină prin înfometare (post total)

Pentru a ne imbunatati vederea, e bine de stiut ca, inainte de a incepe acest regim de infometare, este necesar să se cureţe organismul printr-o clisma uşor acidă (în apa din vasul de clismă se adaugă şi 150 ml oţet de mere).

Regimul de înfometare propriu-zis trebuie să dureze 1-3 zile pe săptămână. În aceste zile nu se mănâncă absolut nimic, ci se va bea numai apă. După câteva săptămâni se constată o ameliorare si o imbunatatire a vederii (pata care reduce câmpul vizual se micşorează, de regulă).

Dacă la început acest regim se ţinea trei zile pe săptămână, după câteva săptămâni va fi suficient să ramână o singură zi de post total pe saptămână.

b) Dispariţia punctelor negre mobile (ca un roi de musculiţe) din câmpul vizual

Hemoragiile şi hematoamele la nivelul retinei sunt foarte periculoase. La fel de supărătoare (şi cu un grad de pericol abil) sunt şi acele puncte mici întunecate, foarte mobile, care se deplasează mereu în sus şi în jos, ca un roi supărător de musculiţe, prin faţa ochilor şi deranjează.

Conform legii lui Verigo, un organism care are prea puţin bioxid de carbon (CO2) are de suferit ca şi atunci când îi lipseşte oxigenul. În absenţa CO2, hemoglobina formează cu oxigenul un compus şi nu mai cedează organismului oxigenul pe care îl transportă.

 Ce fel de exercitii sunt recomandate pentru imbunatatirea vederii?

- Stând în faţa ferestrei deschise, la aer, se inspiră adânc, se închid ochii şi se menţine aerul în plămâni. Se mişcă apoi capul înainte şi înapoi, cât se poate răbda fără o nouă respiraţie.

Se expiră şi se inspiră profund, de câteva ori la rând. Mişcările capului trebuie să fie foarte line, pentru a nu dăuna vertebrelor cervicale.
Acest exerciţiu se repetă de trei ori la rând (cu acele pauze de două-trei respiraţii între ele).

- Se inspira profund şi, menţinând aerul în plămâni fără a expira, se apleacă capul spre umărul stâng, apoi spre cel drept, de atâtea ori cât se poate menţine aerul fără a-l expira.

Apoi se respiră normal de câteva ori. Exerciţiul pentru imbunatatirea vederii se repetă de trei ori la rând, de asemenea cu pauze de respiraţie (ca la exerciţiul nr. 1).

 - Se inspiră profund, apoi, reţinând aerul în plămâni, se roteşte capul, de câte ori se poate, alternativ, spre dreapta şi spre stânga. Şi acest exerciţiu  de imbunatatire a vederii se execută zilnic de trei ori.

Se obţine astfel un complex de 3 x 3 exerciţii, care se va efectua de cinci-şase ori pe zi. Pe lângă îmbunătăţirea vederii, se observă efecte benefice şi asupra altor părţi ale corpului.

Vertebrele gâtului devin mai mobile, pielea gâtului – mai elastică şi cu riduri mai puţine, vocea – mai clară şi mai puternică.

Şi, ca o consecinţă a participării muşchilor abdominali la respiraţie, exerciţiile au un efect benefic şi la acest nilvel: stratul de grasime de pe abdomen începe să se topească rapid.

exercitii pentru imbunatatirea vederii



Afla mai multe despre exercitiile oculare si despre cum poti renunta definitiv la ochelari, accesand:

marți, 12 martie 2013

Ochelari de vedere - Cum ii alegem?

Pentru a sti ce tip de ochelari sa alegem, mai intai vom vedea ce caracteristici au fiecare.

Ce tipuri de ochelari de vedere exista?


 Ochelari cu lentile de sticla (minerale) 

Lentilele minerale sunt cele mai des folosite datorita pretului redus, insa au dezavantajul ca in perioada imediat urmatoare, vor pierde teren in favoarea lentilelor fabricate din material plastic ( lentile organice ).


Lentilele de sticla (minerale) sunt  rezistente la stergere, nu necesita o intretinere deosebita , dar sunt fragile, se sparg usor, sunt grele, ceea ce face dificila alegerea ramei de ochelari - ne referim aici la ramele de ochelari ce au prinderea direct pe lentila  sau ramele pe fir .

Montarea acestui tip de lentila pe rama este dificila, iar rezistenta ramei in timp ar fi serios afectata. In general, putem opta pentru lentilele de sticla atunci cand dorim o pereche de ochelari de vedere la un pret scazut, iar dioptriile prescrise au valori mici ( pana la +/-2,00 dioptrii - valori pozitive  sau  -3,00 dioptrii - valori negative ). 

Ochelari de vedere cu lentilele de plastic (organice)

Sunt  indicati atat adultilor  cat si  copiilor (in special) care trebuie sa poarte ochelari. Au o rezistenta crescuta, nu se sparg , lentilele sunt usoare si se gasesc la un pret foarte accesibil. 

Deasemenea, este posibila montarea lor pe ori ce tip de rama de ochelari, dispun de o paleta larga de colorare in diferite procente si sa nu uitam de tratamentul de durificare, care face ca lentilele sa fie mult mai rezistente.

Straturile hidrofob , oleofob , antistatic, permit o intretinere mai usoara a lentilei datorita aderentei foarte reduse a apei, a substantelor uleioase, a particulelor de praf.

Lentilele se pot curata mult mai usor, iar in conditiile schimbarii temperaturii mediului, dezaburirea lentilei se face foarte rapid. Acest tratament are avantajul de a asigura purtatorilor un confort  deosebit .

Un alt avantaj al lentilelor de plastic (organice) este colorarea acestora in diferite nuante, inclusiv in degrade . 

Ce sunt ochelari de vedere cu lentile heliomate?

Exista ochelari de vedere cu lentile heliomate sau fotocromatice, se adapteaza automat la schimbarile de lumina - devin inchise, aproape ca si lentilele de soare la lumina soarelui si se deschid la culoare in medii inchise (incaperi , seara, etc ).

Sunt disponibile in doua culori : maro si gri .


O alta caracteristica importanta este ca se gasesc atat in varianta de sticla (minerale) cat si din plastic (organice). Se poate executa toata gama de lentile, indiferent de dioptria prescrisa - avand totusi si unele restrictii la valori foarte mari ale dioptriilor .

O noutate in domeniu o reprezinta noua generatie de lentile heliomate cu o inchidere si deschidere a culorii foarte rapida - Transition VI - recomandata in special persoanelor adulte cu o sensibilitate crescuta la lumina sau albul zapezii,  conducatorilor auto, sau persoanelor ce isi desfasoara activitatea in aer liber .

De ce sa alegem ochelari de vedere cu lentile heliomate?

Lentilele Transition VI fac parte din categoria celor mai noi lentile de ochelari aparute pe piata si apartin celei mai avansate clase de lentile fotocromatice. Acestea ofera toate calitatile lentilelor incolore la interior si, mai mult, un sistem de performanta marit, fiind unul dintre lucrurile care le diferentiaza.

 - Sunt la fel de clare la interior ca lentilele incolore, iar prin adaugarea tratamentului antireflex devin chiar mai clare decat lentilele incolore simple .
- Sunt mai inchise afara decat lentilele Transition V la orice temperatura.
- Sunt mai inchise afara decat lentilele Transition V la temperaturi ridicate.
- Ofera blocare 100 % a radiatilor UVA si UVB.
- Ofera protectie UV 400.
- Se activeaza si revin la starea incolora rapid.
- Recomandate atat copiilor  (varianta recomandata pentru acestia este policarbonat si Trivex, cele mai rezistente materiale la impact ), cat si adultilor

- Mareste confortul si elimina starile de oboseala prematura in cazul conducatorilor auto.



ochelari de vedere
Daca vrei sa vezi bine fara ochelari, iar vederea ta sa nu mai depinda vreodata de o pereche de ochelari, afla cum poti renunta definitiv la ochelari accesand:  www.renuntalaochelari.com


luni, 11 martie 2013

Alimentatia ce ajuta la imbunatatirea vederii

Imbunatatirea vederii. Cum?

Pe masura ce inaintam in varsta, calitatea simtului vizual scade. Majoritatea oamenilor care au ajuns deja la varsta de 40-50 de ani, apeleaza la ochelari pentru a-si corecta, mentine si imbunatati vederea.

De ce se deteriorează vederea odată cu înaintarea în vârstă ?

Slăbirea vederii se datoreaza mai multor factori. Unul dintre cei mai importanţi este afectarea activităţii retinei. 

Celulele din retină conţin vitamina A, astfel că lipsa acesteia din alimentaţie va duce la scăderea vederii. În plus, în centrul retinei se găseşte o zonă mică responsabilă de acuitatea vizuală.

 Această zonă conţine o serie de substanţe numite carotenoizi (dintre care cea mai importantă este luteina), substanţe care se pierd treptat după vârsta de 50 de ani. 

De aceea, o alimentaţie bogată în antioxidanţi va ajuta la imbunatatirea vederii, va întârzia oxidarea carotenoizilor şi va opri deteriorarea vederii.

Alti factori ce duc la slăbirea vederii sunt deformarea cristalinului şi afectarea muşchilor globilor oculari, probleme în urma cărora apar cunoscutele afecţiuni precum miopia, hipermetropia, astigmatismul, etc.

Cum se poate imbunatati vederea avand o alimentatie sanatoasa?
Dupa cum s-a mai amintit, o alimentaţie bogată în vitamina A şi antioxidanţi imbunatateste vederea

Vitamina A (numită şi retinol) măreşte acuitatea vizuală pe timp de noapte şi îmbunătăţeşte în general vederea, ajutând în plus şi în caz de umflare a pleoapelor, hemeralopie, cheratite, ulcere corneene sau xeroftalmie. 

De aceea, se recomandă consumul frecvent de morcov, roşii, ardei, gogoşari, dovlecei şi zarzavaturi.

Deasemenea, portocalele, bananele sau caisele conţin cantităţi importante de antioxidanţi (precum beta-carotenul şi vitaminele C şi E) care imbunatatesc calitatea vederii. 

În plus, afinele sunt foarte bune pentru prevenirea tulburărilor vederii crepusculare (mezopice) şi scotopice (hemeralopie) şi a miopiei.
De ce este important sa adoptam o alimentatie sanatoasa?
Deoarece consumul de tutun si de alimente ce contin grasimi saturate favorizeaza formarea radicalilor liberi la nivelul retinei, fapt ce are ca rezultat scaderea acuitatii vizuale si poate duce  chiar la aparitia degenerescentei maculare.

Unde se pot gasi tratamente naturiste pentru imbunatatirea vederii? 
- Silurul este una dintre cele mai eficiente plante pentru întreţinerea şi îmbunătăţirea vederii, efecte datorate unei substanţe antiinflamatoare din compoziţia plantei, numită aucubină. 

Silurul calmează iritaţiile ochiului, limpezeşte ochii şi vederea, calmează usturimea ochilor şi se recomandă în caz de conjunctivite, scădere a vederii, blefarite, vedere neclară sau în cazul stărilor de oboseală oculară. 

Pentru tratamentul ce are ca scop imbunatatirea vederii, se va prepara o infuzie din 1 lingură rasă de silur la 1 cană de apă care se lasă 5-15 minute, se filtrează bine şi apoi se picură în ochi câte 2-3 picături. 

De asemenea, această infuzie se poate şi bea câte o cană pe zi (putând adăuga 1 linguriţă de miere polifloră la 200 ml de ceai) sau se poate folosi pentru cataplasme care se aplică pe ochi (în cazurile mai grave putând adăuga şi puţin suc de lămâie).

- Uleiul de cătină revigorează, regenerează, si imbunatateste vederea, fiind foarte bogat în vitaminele A şi E. La adulţi se vor folosi câte 20 de picături de 3 ori pe zi, iar la copiii de peste 1 an câte 5 picături de 3 ori pe zi.

- Frunzele de pătrunjel hrănesc nervii şi muşchii globului ocular. Pentru ca vederea sa se imbunatateasca, se va face un tratament de minim 7 zile succesive în care se vor aplica pe ochi comprese cu sucul acestor frunze şi se vor menţine timp de 20-30 minute.

- Spirulina corectează deficienţele de vedere, contribuie la formarea pigmenţilor retinieni, măreşte acuitatea vizuală şi este utilă în glaucom, cataractă şi retinopatii. 

Pentru imbunatatirea vederii, se recomanda, la adulţi 4-8 capsule pe zi, iar pentru copii 1-3 capsule pe zi. În tratamentele curative se recomandă ca după 30 zile să se facă pauză de 10 zile sau să se reducă consumul la un nivel de întreţinere.
In cazul în care aveţi ochii sau pleoapele iritate, există câteva soluţii naturale pentru ca vederea sa vi se imbunatateasca: ungeţi pleoapele cu biter suedez, faceţi băi de abur cu un decoct de seminţe de mărar (timp de 5 minute) sau aplicaţi pe ochi cataplasme cu ceai călduţ de albăstrele, clipind pentru a permite ceaiului să intre puţin în ochi.
- Sucul de obligeană îmbunătăţeşte vederea slabă şi ajută în cazul ochilor obosiţi. Se ung pleoapele cu acest suc sau se aplică pe ochi comprese cu tinctură de obligeană diluată 1/10, după care se clăteşte bine cu apă.

Toate aceste remedii au ca scop imbunatatirea vederii, fapt care, alaturi de hidratare, odihna si un stil de viata activ, asigura o viata sanatoasa.

Imbunatatirea vederii se poate face prin mijloace necostisitoare, la indemana oricui, iar beneficiile asupra sanatatii vor fi maxime.

Mai multe informatii despre imbunatatirea vederii, poti invata si din paginile:


imbunatatirea vederii