vineri, 22 martie 2013

Sugestii tratament prezbitism

tratament prezbitism

Ce este si ce folosim ca tratament prezbitism?


Presbitismul este fenomenul de diminuare a puterii de acomodare a ochiului datorat îmbătrânirii.

Una din explicațiile cele mai frecvent oferite se referă la pierderea progresivă a elasticității  cristalinului o dată cu înaintarea în vârstă. 

La aceasta se adaugă, ca factor agravant, pierderea puterii de contractare și relaxare a mușchilor ciliari (mușchi ce controlează bombarea cristalinului).

Ce ar trebui sa stim despre prezbitism?

Prezbitismul nu este o boală ci o condiție care se întâmplă mai devreme sau mai tărziu cu oricine. 

Simptomele apar între 40 și 50 de ani. 

Pentru cei care văd bine la distanță, primele semne constau în dificultatea citirii literelor mărunte, în special când lumina este de slabă intensitate sau se manifestă prin fenomenul de obosire al ochilor după perioade de citit îndelungate.

Cum se manifesta?

Prezbitismul se manifestă prin pierderea calității vederii în două cazuri distincte: la distanță (miopia) și/sau la apropiere (hipermetropia).

Ce se recomanda ca tratament prezbitism?

Presbitismul nu poate fi tratat, dar pierderea abilității de focalizare a ochilor poate fi corectată printr-un tratament prezbitism ce implica  folosirea de lentile de corecție, fie sub forma ochelarilor ori a lentilelor de contact.

Dacă persoana în cauză suferă și de deficiențe de refractie, atunci tratament prezbitism consta in corecția ce se poate face folosind fie lentile bi- sau trifocale, fie lentile progresive.

Uneori, se foloseste ca tratament prezbitism simpla adăugare a unor lentile bifocale.

Pe măsura înaintării în vârstă, odată ce fenomenul prezbitismului se amplifică, tratament prezbitism consta in corecția vederii, adica în ajustarea continuă a lentilelor la noua situație.

După vârsta de 60 de ani, ochii pierd de obicei cea mai mare parte a elasticității lor.

Totuși, si in acest caz se poate folosi ca tratament prezbitism combinația corectă de lentile, pentru orice situație particulară.

De asemenea, există persoane care la orice vârstă au nevoie doar de ochelari de citit.

Unele persoane, care suferă de ambele condiții ale prezbitismului, preferă ca tratament prezbitism, lentile de contact care corectează miopia pentru un ochi și hipermetropia pentru celălalt.

Această metodă se numește "monoviziune." Principalul său impediment este diminuarea sensibilă, până la anulare, a senzației de spațialitate a vederii binoculare normale.

Există astăzi o întreagă gamă de microintervenții chirurgicale pe ochi ca si tratament prezbitism. 

Scopul acestora este revenirea la vederea normală, pentru persoanele care nu vor să folosească ochelari sau lentile de contact.

Afla mai multe sfaturi utile referitoare la prezbitism si cum te vindeca definitiv de el, fara interventii chirurgicale, accesand site-ul:   http://www.renuntalaochelari.com/despre-prezbitism-tratarea-naturala-a-prezbitismului.html




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu