sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Metode pentru imbunatatirea vederii

Acest articol contine sfaturi practice despre imbunatatirea vederii intr-un mod natural.


Ochii si sistemul sau senzorial sunt o parte esentiala a corpului, avand nevoie de o alimentatie adecvata pentru a-si pastra o functionalitate optima.

Chiar daca creierul si sistemul senzorial ocupa in jur de doua procente din greutatea corpului, acestea aduna douazeci si cinci la suta din consumul nutritional.

Vitaminele sunt o modalitate buna de a imbunatati vederea in mod natural, jucand un rol-cheie in pastrarea unei vederi bune pe durata de viata a unei persoane.

 Iata cateva dintre vitaminele benefice pentru imbunatatirea vederii in mod natural:

1. Beta-caroten si vitamina A. Vitamina A este cel mai cunoscut nutrient pentru vedere. Este o vitamina solubila in grasimi care se gaseste in natura in diverse forme.

Se gaseste sub forma de vitamina A1 in animale, si sub forma de beta-caroten in plante.

Beta-carotenul se gaseste intr-o cantitate considerabila in morcovi, dovleac, cartofi dulci, spanac, broccoli, caise si pepene galben. Ficatul organismului trebuie sa transforme beta-carotenul in vitamina A inainte ca acesta sa fie absorbit.

Vitamina A si beta-carotenul sunt benefice ochilor din mai multe puncte de vedere. Beta-carotenul asigura protectie antioxidanta impotriva radicalilor liberi care pot afecta ochii.

Deficitul de vitamina A poate provoca nyctalopia (asa-zisa orbire de noapte) sau sindromul de ochi uscat (pierderea sau reducerea abilitatii normale a ochiului de a produce lacrimi).

O cantitate prea mare de vitamina A pe perioade lungi de timp poate fi daunatoare pentru organism.

2. Complexul de vitamine din grupul B – vitamine solubile, dar care nu pot fi aduse in organism in cantitati suficiente. Din acest motiv, avem nevoie zilnic de un supliment care contine vitamine din complexul B.

Vitaminele din complexul B ar trebui sa fie ingerate impreuna, fiecare avand propria functionalitate.

Vitamina B2 este esentiala pentru buna functionare a celulelor si pastrarea etapelor de oxigenare in tot organismul. Riboflavina are o functie cruciala in prevenirea bolilor de ochi si a altor tulburari optice.

Simptomele afectiunilor ochilor cauzate de lipsa de vitamina B2 sunt: tulburari vizuale, lacrimare, senzatie de mancarime a ochilor, de pietris sau nisip pe interiorul pleoapelor, sensibilitate la lumina si slabirea vederii.

Învață mai mult despre îmbunătățirea vederii tale si despre ce exercitii poti face pentru a o imbunatati, citind si articolele de mai jos:


imbunatatirea vederii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu